Tapahtumien lisääminen

Tapahtuman järjestäjänä sinun on lisättävä tapahtumia, sarjoja ja ratoja Liveloxiin, jotta tapahtumiesi osallistujat voivat vertailla reittejä helpoimmalla mahdollisella tavalla. Tapahtuma voi olla joko kilpailu tai harjoitus. Tapahtumien lisääminen Liveloxiin on täysin ilmaista. Mitään tilausta ei tarvita.

Tapahtuma on kytketty Eventorin kilpailuun tai harjoitukseen

Tapahtuma, joka on kytketty Eventoriin, päivitetään automaattisesti sarjojen, lähtöaikojen ja tuloksien osalta, kun uusia tietoja on saatavilla Eventorissa. Linkit Liveloxiin näkyvät Eventorin kilpailutiedoissa ja tulosluetteloissa. Jotta tapahtuma voisi muodostaa yhteyden Eventoriin, sinun on mentävä Eventoriin luomaan se. Et voi luoda sitä suoraan Liveloxissa! Sinulla on oltava yksi seuraavista rooleista Eventorissa: Tapahtuman järjestäjä tai järjestävän seuran Ylläpitäjä. Mene kilpailun tai harjoituksen hallintasivulle Eventorissa. Napsauta siellä linkkiä Livelox ja seuraa ohjeita. Sitten siirryt alla olevaan vaiheeseen, jossa täytät tapahtuman tiedot.

Tapahtuma ei ole kytketty Eventoriin

Jos haluat luoda tapahtuman, jota ei ole kytketty Eventoriin, sinun on kirjauduttava sisään Liveloxiin. Kirjaudu sisään Eventor-tililläsi, jos sinulla on sellainen. On myös mahdollista käyttää Livelox-tiliä, mutta silloin Eventor -seuraasi ei voida asettaa järjestäjäksi.

Valitse Hallinta > Tapahtumat ylhäällä olevassa valikossa. Näkyvissä on tapahtumat, joita voit käsitellä. Oletuksena näytetään kaikki tapahtumat viimeisen ja seuraavan kuukauden aikana kuluvasta päivästä alkaen. Paina Lisää tapahtuma -painiketta.

Syötä tapahtuman tiedot

Syötä tapahtuman nimi, alkamisaika, päättymisaika ja järjestävä seura. Aseta alkamisajankohdaksi ensimmäisen osallistujan lähtöaika ja päättymisajaksi hieman viimeisen odotetun maaliajan jälkeen. Paina Tallenna -painiketta.

Nyt näkyviin tulee tapahtuman hallintasivu. Se on jaettu eri osioihin, esimerkiksi yleistietoihin, sarjoihin ja ratoihin. Jokaisella osalla on oma kehys, joka näyttää yleistiedot. Napsauta kehyksen otsikkoa muokataksesi yksityiskohtia.

Tiedot

Tiedot on jo täytetty tapahtuman muodostuksen yhteydessä. Täällä voit muuttaa tapahtuman nimen, alkamisajan, päättymisajan ja seuran. On tärkeää, että tapahtuman aikaväli on oikea, koska sitä käytetään valitsemaan oikea tapahtuma, kun osallistujat lataavat reittejä.

Yhteys ulkoiseen järjestelmään

Tämä otsikko näkyy vain, jos tapahtuma on kytketty ulkoiseen järjestelmään, kuten Eventor. Normaalisti sarjat, lähtöajat ja tulokset kerätään automaattisesti ulkoisesta järjestelmästä, mutta jos se ei toimi, voit pyytää tietojen synkronointia.

Sarjat

Täällä voit hallita osallistujia ja linkittää tapahtuman sarjat ja radat. Normaalisti radat linkitetään automaattisesti sarjoihin.

Osallistujan tiedot

Täältä näet, kuinka moni osallistuja on ladannut reittejä. Jos lähtölistoja tai tuloksia on saatavilla, näytetään myös osallistujien kokonaismäärä riippumatta siitä, ovatko he ladanneet reittejä vai eivät.

Kartat

Kohdassa Kartat valitaan kartat, jotka on kytketty tapahtumaan. Normaalisti vain yksi kartta on kytketty tapahtumaan, mutta Livelox sallii eri sarjojen käyttää erilaisia karttoja. Karttoja voi kerätä Omapsista tai ladata suoraan Liveloxiin. Lisätietoja karttojen lisäämisestä.

Jos kartta kattaa merkittävästi suuremman alueen kuin tapahtuman radat, valitse jokin muista vaihtoehdoista kuin Käytä kartan rajoittavaa polygonia. Tämä nopeuttaa suuren kartan lataamista.

Radat

Kohdassa Radat lataat ratasuunnittelutiedostot ja radan tulostetiedostot, jotka luodaan ratamestariohjelmassa. Lisätietoja ratojen käsittelystä.

Ylläpitäjät

Täällä lisäät henkilöt, jotka pääsevät muokkaamaan tapahtumaa. Termi rooli on yhdistelmä henkilön roolista ja seurasta, kuten Turun Suunnistajat ylläpitäjät.

Käsittelyrajoitukset

Tapahtuman radat pidetään piilotettuina alkamisaikaan, joka asetetaan tapahtumalle kohdassa Tietoja. Yleensä radat ovat käytettävissä sen jälkeen, kun viimeinen osallistuja on lähtenyt maastoon. Mene osioon Käsittelyrajoitukset ja aseta julkaisuaika joko koko tapahtumalle tai yksittäiselle sarjalle.

On myös mahdollista asettaa tapahtuma siten, että vain järjestävän seuran jäsenillä on pääsy tapahtumaan tai että tapahtuma on suojattu salasanalla.

Toiminnot

Täällä on joukko linkkejä erilaisiin toimintoihin. Lisää käyttäjät reiteistä käytetään reittien lisäämiseen, jos reitit ovat päällekkäisiä tapahtuman ajan ja paikan kanssa, mutta niitä ei ole yhdistetty mihinkään tapahtuman osallistujaan.

Lisää tietoa