Sorry, this information is not available in English. Showing the information in the following language instead: svenska.

Koppla ett Livelox-konto till ett Strava-konto

Den här guiden beskriver hur du kopplar ihop ett konto i den sociala träningstjänsten Strava med ditt Livelox-konto. Strava-kontot kan i sin tur kopplas ihop med de webbtjänster som GPS-klocketillverkarna erbjuder. Det innebär att rutter du spelar in med din GPS-klocka automatiskt görs tillgängliga i Livelox.

Så här fungerar det

 • Du spelar in en rutt med din GPS-klocka.
 • När inspelningen är färdig ser du till att rutten synkroniseras till GPS-klocketillverkarens webbtjänst, t ex Garmin Connect eller Polar Flow. De flesta nyare GPS-klockor har stöd för att automatiskt föra över rutter till webbtjänsten via antingen kabel eller trådlös anslutning till mobiltelefon eller dator.
 • GPS-klocketillverkarens webbtjänst skickar i sin tur över rutten till Strava.
 • När du lägger in passet i Livelox väljer du att hämta rutten från Strava.
 • Om du deltar i en aktivitet där resultat hämtas från Eventor kommer Livelox automatiskt att koppla din rutt till den klass som du deltog i. Av tekniska skäl görs det dock med någon eller några timmars fördröjning.

Det här behövs för att få det att fungera

 • Ett Livelox-konto.
 • Ett Strava-konto. Har du inget kan du skapa ett konto helt kostnadsfritt.
 • Ett konto i den webbtjänst som tillverkaren av din GPS-klocka tillhandahåller. Är du osäker på om du har ett konto, besök tillverkarens webbtjänst. Här är länkar till några av de vanligaste:

Gör så här

1. Ge Livelox tillåtelse att hämta data från Strava

 1. Gå till dina kontoinställningar i Livelox.
 2. Under Kopplingar till externa tjänster, klicka på knappen Hantera inställningar för Strava.
 3. Strava-inställningssidan i Livelox visas. Klicka på Koppla till Strava.
 4. Godkänn att Livelox kopplas ihop med Strava på Stravas webbplats. Eventuellt behöver du logga in med ditt Strava-användarnamn och lösenord först.

2. Konfigurera GPS-klocktillverkarens webbtjänst att automatiskt skicka rutter till Strava

Tillvägagångssättet beror på vilken webbtjänst du använder. Här har vi samlat de vanligaste.

Klart! Observera att rutter som spelats in innan ihopkopplingen inte synkroniseras över till Strava och vidare till Livelox. Sådana rutter behöver läsas in via uppladdning av fil i antingen Strava eller Livelox.

Mer information