Låna en GPS-tracker under O-Ringen!

Livelox är en tjänst som låter dig spela in och jämföra dina orienteringslopp med vänner, familj och medtävlare. Under O-Ringen i Uppsala kan du kostnadsfritt låna en GPS-tracker för att spela in dina lopp. De hamnar automatiskt i Livelox där du sedan kan se hur du har sprungit. Var någonstans var jag egentligen när jag bommade den tredje kontrollen? Och var mitt smarta vägval till åttan snabbare än konkurrenternas? Livelox ger dig svaren.

GPS-trackern är mycket enkel att använda. Den har måtten 4x4x2 cm, väger bara 40 gram och bärs i byxfickan under loppen. Låneerbjudandet riktar sig till dig som inte har en egen GPS-klocka, men ändå vill se dina vägval. Du som har en GPS-klocka eller en mobiltelefon kan enkelt koppla den till Livelox.

Hur ser en uppspelning av ett lopp ut i Livelox?

Här finns ett exempel från etapp 1 på O-Ringen i Kolmården. Klicka på Play-knappen och uppspelningen sätter i gång! Använd tidsreglaget högst upp för att spola fram och tillbaka, eller analysera vägvalen sträcka för sträcka under fliken Sträckor.

Var och när hämtar jag GPS-trackern?

Du hämtar ut din GPS-tracker i anslutning till Deltagarservice i O-Ringen-staden. Följ skyltar märkta GPS-trackerutlåning Livelox. Öppettiderna för uthämtning och återlämning enligt nedan. Observera att utlämningen har begränsade öppettider jämfört med själva Deltagarservice!

  • Lördag 23/7 klockan 18-20
  • Söndag 24/7 klockan 13-15, 18-20
  • Måndag 25/7 klockan 18-20
  • Lördag 30/7 klockan 15-18

Det går också bra att hämta ut din GPS-tracker direkt efter avslutningen av Radio O-Ringens Livelox-timme för etapp 1, 2, 3 eller 4, ca klockan 18:00 på O-Ringen-torget.

I paketet ingår GPS-tracker, USB-laddningskabel samt användarhandledning. I samband med uthämtningen får du fylla i dina deltagaruppgifter och skriva under ett låneavtal. Är du under 18 år måste målsman eller annan vuxen skriva under avtalet.

Var och när lämnar jag tillbaka GPS-trackern?

Återlämning sker i anslutning till Deltagarservice, se ovan, senast lördag 30/7. Kom ihåg att ta med laddningskabeln!

Vad kostar det?

Det är gratis att låna en GPS-tracker. Men om du skulle råka tappa bort den behöver vi fakturera dig 800 kronor.

Kan jag använda Livelox på tävlingar som min klubb arrangerar?

Ja. Livelox kan användas både på små klubbträningar med några få deltagare och på stora tävlingar med tusentals deltagare. Det kostar inget att lägga till kartor och banor. Läs mer här.

Går det att köpa GPS-trackers när O-Ringen är över?

Ja, du kan köpa eller hyra dem.

Var kan jag lära mig mer om Livelox?

Titta på våra dokumentationssidor. Där finns det mesta du behöver veta.

Dokument

Användarhandledning

Koppling till Eventor inaktiverad under helgen
Svenska Orienteringsförbundets IT-system Eventor dras med driftproblem. I syfte att lokalisera problemet har man valt att stänga av kopplingen till Livelox under hela helgen. Det innebär att du som Livelox-användare kan uppleva problem med inloggning och automatisk koppling av rutt till aktivitet, samt få felmeddelanden vid administration av aktiviteter.

Vi ber om ursäkt för denna situation, som tyvärr ligger helt utanför vår kontroll. Läs mer hos SOFT.