Välkommen till Livelox!

Livelox är en tjänst som låter dig spela in och jämföra dina orienteringslopp med vänner, familj och medtävlare. Spela in din rutt i realtid med hjälp av en mobilapp, eller ladda upp den från din GPS-klocka i efterhand.

Som arrangör av tävlingar eller träningar laddar du kostnadsfritt upp kartor och banor till Livelox så att åskådarna kan följa deltagarna i realtid, och så att deltagarna kan analysera sina vägval efteråt.

Mer information om prenumerationer

Skapa ett användarkonto

Som medlem i en klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet kan du aktivera en gratis prova-på-prenumeration som gäller i 15 dagar. Den ger dig tillgång till all funktionalitet i Livelox. Logga in med ditt Eventor-konto för att aktivera prova-på-prenumerationen.

Livelox på O-Ringen i Värmland

2017-07-21

O-Ringen i Värmland publicerar alla kartor och banor i Livelox. Efter fjolårets succé i Sälen där ungefär 20 procent av alla deltagare bidrog med sina rutter siktar vi på ett ännu större användande i Arvika.

Ett led i det är att bjuda på prenumerationen för alla klasser på första etappen. Det innebär att du kan jämföra flera rutter samtidigt utan att ha en prenumeration. Samma sak gäller för elitklasserna under resterande etapper.

I övriga sammanhang behövs en prenumeration för jämföra flera rutter samtidigt. Att titta på en rutt åt gången, sin egen eller andras, är som vanligt kostnadsfritt. Vi erbjuder en särskild O-Ringen-prenumeration till ett pris av 120 kronor som gäller under tävlingsveckan och veckan därefter. En årsprenumeration för 299 kronor fungerar förstås också.

Nytt för i år är Radio O-Ringens programpunkt Livelox-timmen. Vem som helst kan mellan klockan 17 och 18 på etappdagarna 1 till 4 komma förbi studion på O-Ringentorget i Arvika och anmäla intresse för att få sitt lopp analyserat av Mats Troeng.

Prenumerationer - det här gäller för 2017

2016-12-19

Som tidigare meddelats kommer perioden med gratis tillgång till alla funktioner i Livelox att ta slut den 31 december. Från och med den 1 januari 2017 krävs en betald prenumeration för att spela upp flera rutter samtidigt. Vi behöver ta betalt för att kunna fortsätta vidareutveckla tjänsten och för att täcka drift- och supportkostnader. Norska aktiviteter kommer dock att erbjuda alla funktioner gratis fram till och med 2017-06-30.

Tre prenumerationsvarianter erbjuds:

  • Personlig prenumeration. Kostar 299 kronor och gäller ett år från köptillfället. Prenumerationen ger möjlighet att spela upp flera rutter samtidigt från alla aktiviteter i Livelox. Passar bäst för dig som springer tävlingar på distriktsnivå och över och vill kunna jämföra dig med dina medtävlare.
  • Klubbprenumeration för klubb ansluten till svenska, norska eller australiska orienteringsförbundet. Kostar 500 kronor plus 20 kronor för varje klubbmedlem som gjort en start i en Eventor-tävling under föregående år. Prenumerationen gäller ett år från köptillfället och ger alla medlemmar i klubben att via sin Eventor-inloggning spela upp flera rutter samtidigt i Livelox för de aktiviteter på klubbnivå och närtävlingsnivå som klubben arrangerar. Passar bra för en klubb som använder Livelox i sin träningsverksamhet och vill att medlemmarna enkelt ska få tillgång till uppspelning av flera rutter samtidigt.
  • Klubbprenumeration för annan klubb. I Sverige, Norge och Australien används Eventor för tävlings- och medlemshantering, och för klubbar anslutna till de nationella förbunden i dessa länder kan klubbprenumerationen ovan användas. Övriga klubbar kan använda sig av en ny typ av klubbprenumeration, där en eller flera enskilda prenumerationer med samma behörighet som en "vanlig" klubbprenumeration kan köpas och delas ut till klubbmedlemmarna. Priset är 60 kronor per klubbmedlem och giltighetstiden är precis som för övriga prenumerationer ett år från inköpstillfället.

Prenumerationer kommer att kunna köpas från och med den 1 januari här på livelox.com. Observera att det efter den 1 januari precis som tidigare kommer att vara gratis att ladda upp rutter och titta på en rutt åt gången – antingen din egen eller någon annans. Som arrangör laddar du också precis som tidigare upp karta och banor utan kostnad.

Hämtning av rutter via Strava

2016-07-19

En ny funktion i Livelox gör det enklare att överföra rutter från GPS-klockor. Genom att koppla Livelox till den sociala träningssajten Strava, som i sin tur kan kopplas till Garmin Connect, Polar Flow eller annan GPS-klocketillverkares webbtjänst, görs rutterna tillgängliga i Livelox utan att du som användare behöver ladda upp och ner filer.

Läs mer om denna smidiga funktion i Strava-guiden!

Livelox gratis för alla under resten av året!

2016-07-01

Under första halvåret 2016 har 860 tävlingar och träningar runt om i Sverige använt Livelox. Över 17 000 rutter har laddats upp. Det är vi mycket nöjda med, men vårt mål är att ännu fler orienterare ska upptäcka Livelox.

Därför bjuder vi på prenumerationsavgiften under resterande del av 2016. Det innebär att samtidig uppspelning av flera deltagares vägval är helt kostnadsfritt, för såväl O-Ringen som kommande tävlingar och träningar under höstsäsongen.

För den som har en personlig prenumeration eller en klubbprenumeration kommer denna att förlängas med ett halvår.

Vi jobbar för tillfället med några nya spännande funktioner. Bland annat att göra det ännu enklare att ladda upp rutter, t ex genom automatisk synkronisering med Polars webbtjänst Flow. Håll utkik under hösten!

Ny funktion: rita in rutter för hand

2016-01-10

Vi har nu släppt en efterlängtad funktion – möjligheten att rita in rutter för hand. Det innebär att du kan lägga in din löpväg även om du inte sprungit med mobiltelefon eller GPS-klocka.

För att rita i en rutt för hand går du in i uppspelningsvyn för önskad tävling och klass. Där klickar du på länken Lägg till rutt, och i nästa fönster Rita in rutt för hand. Därefter klickar du in din rutt med musen. Det går att rita in rutter för både dig själv och andra. Om tävlingen är kopplad till Eventor kommer sträcktiderna att användas för att anpassa rutthastigheten mellan kontrollerna. Annars används en konstant hastighet för hela rutten.

Dagens aktiviteter

Tävlingar och träningar som avgörs idag.

Hämtar aktiviteter...

Inga aktiviteter hittades.

De senaste aktiviteterna

Tävlingar och träningar som nyligen avgjorts.

Hämtar aktiviteter...

Inga aktiviteter hittades.

Mina aktiviteter

Tävlingar och träningar som du deltagit i.

Hämtar aktiviteter...

Inga aktiviteter hittades.

Min klubbs aktiviteter

Tävlingar och träningar som din klubb anordnat.

Hämtar aktiviteter...

Inga aktiviteter hittades.

Sök aktiviteter

Hämtar aktiviteter...

Inga aktiviteter hittades.

Mina pass

Rutter du laddat upp via Livelox-appen eller en GPS-klocka.

Hämtar pass...

Inga pass hittades.

Ruttgrupper

Hämtar ruttgrupper...

Inga ruttgrupper hittades.