Reittien tallentaminen

Reitit voidaan ladata muutamalla eri tavalla:

 • Käyttämällä älypuhelimesi sovellusta, jota pidät mukana suunnistuksen aikana. Tämä tapa on yksinkertaisin tapa, koska sinun ei tarvitse tehdä manuaalista lataamista jälkikäteen.
 • Synkronoimalla Stravan kanssa. Strava-tililläsi olevat harjoitukset siirretään automaattisesti Liveloxiin. Strava-tili voidaan puolestaan yhdistää GPS-kellosi kanssa yhteensopivaan sovellukseen, kuten Garmin Connect, Polar Flow tai Suunto.
 • Synkronoimalla Garmin Connect -palvelun kanssa. Garmin-tililläsi olevat harjoitukset siirretään automaattisesti Liveloxiin.
 • Synkronoimalla Polar Flow -palvelun kanssa. Polar-tililläsi olevat harjoitukset siirretään automaattisesti Liveloxiin.
 • Lataamalla tiedosto GPX- tai TCX-muodossa. Lataa reitti GPS-kellostasi harjoituksen jälkeen. Luo reittitiedosto, jonka lataat Liveloxiin.
 • Piirtämällä reitin käsin. Jos sinulla ei ole älypuhelinta tai GPS-kelloa, voit piirtää reitin hiirellä.

Lue lisää näistä lataustavoista alla.

Tallenna reitti suoraan Livelox-sovelluksella

Livelox-sovellus on saatavana sekä Androidille että iOS:lle.

Lataa sovellus

Lataa sovellus ja kirjaudu sisään noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Lataa sovellus Google Playsta tai App Storesta. Etsi Livelox. Kuvake näyttää tältä.

 2. Käynnistä sovellus.
 3. Hyväksy ehdot.
 4. Kirjautumissivu tulee näkyviin. Kirjoita Eventor-käyttäjänimesi ja salasanasi ja napsauta Kirjaudu. Jos et ole varma salasanastasi, katso Eventor -oppaasta tai kysy seurasi ylläpitäjältä. On myös mahdollista luoda erillinen Livelox-tili, jos et ole Eventoria käyttävän suunnistusliiton seuran jäsen.

 5. Nyt kaikki on valmista tallennusta varten! Tämä toimenpide on tehtävä vain kerran. Nyt voit jatkaa suoraan alla olevan kohdan Tallenna reitti kappaleen kolmanteen vaiheeseen.

Tallenna reitti

Reitin tallentaminen on helppoa. Näin se tehdään:

 1. Varmista, että puhelimesi on ladattu. Yhden tunnin tallennus Liveloxiin vie noin 10-20% täysin ladatusta akusta.
 2. Käynnistä Livelox-sovellus. Jos olet noudattanut yllä olevia ohjeita, palaat suoraan tallennustilaan, ja nimesi on jo valmiiksi täytetty.
 3. Parhaan tarkkuuden saavuttamiseksi pidä puhelinta muutaman minuutin ajan suoraan taivaan alla. Tämä auttaa kalibroimaan sijaintisi GPS-satelliittisignaaleilla.
 4. Napsauta alaosassa olevaa suurta punaista tallennuspainiketta. Aika alkaa juosta. Nyt voit nopeasti painaa puhelimen virtapainiketta, jotta näyttö sammuu.

 5. Sijoita puhelin tarvittaessa johonkin vedenpitävään koteloon. Pieni muovipussi on yleensä tarpeeksi hyvä. Sijoita puhelin jonnekin, missä se voi olla koko suunnistuksen ajan, kuten käsivarsinauhaan tai taskuun. Mitä korkeammalla, sitä parempi signaali ja tarkkuus.
 6. Kun olet suorittanut suunnistuksen, palaa takaisin Livelox-sovellukseen ja napsauta isoa punaista painiketta, jonka keskellä on nyt risti.

Voit tarkistaa tallentamasi reitin siirtymällä Livelox-aloitussivulle ja etsimällä reitin. Lue lisätietoja täältä.

Synkronoi automaattisesti Stravan, Garmin Connectin tai Polar Flown kanssa

Automaattinen synkronointi on kätevin tapa saada reitit GPS-kellolta Liveloxiin. Lue lisää Livelox-tilin yhdistämisestä Stravaan, Garminiin tai Polariin.

Lataa reittitiedosto

Jos et voi käyttää automaattista synkronointia, voit ladata reittitiedostot. Jos sinulla on GPS-kello, voit yleensä ladata reitin kellosi mukana tulevasta sovelluksesta tai verkkosivulta. Yleisin reittien ja muun maantieteellisen tiedon tiedostomuoto on GPX. Muita yleisiä muotoja on TCX ja FIT. Tarkista miten GPX, TCX tai FIT -tiedosto muodostetaan sinun GPS-kellostasi. Alla näytetään, miten GPS -tiedosto luodaan Garmin Connect -palvelussa.

Kun olet luonut reittitiedostosi, lataa se Liveloxiin. Lataa se seuraavasti:

 1. Kirjaudu ensin sisään oikealla ylhäällä olevalla kirjautumislinkillä. Jos olet luonut erillisen Livelox-tilin, voit kirjautua sisään sillä. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua sisään Eventorin käyttäjänimelläsi ja salasanallasi (koskee Ruotsin, Norjan ja Australian Eventoreita). Jos olet unohtanut Eventor-salasanasi, katso Eventorin oppaasta tai kysy seurasi ylläpitäjältä.
 2. Valitse aloitussivulta välilehti Omat tapahtumat. Paina "Lisää reitti" -painiketta.

 3. Valitse henkilö, jolle reitti kuuluu, ja etsi juuri luomasi reittitiedosto. Voit joko valita tiedoston tietokoneeltasi, lisätä linkin tiedostoon, jos se on verkossa, tai hakea tiedosto Strava -tililtä.

 4. Kun tiedosto on ladattu, näytetään tiedot reitin ajasta ja matkasta. Jos reitti on päällekkäinen tapahtuman kanssa Liveloxissa, voit lisätä reitin kyseiseen tapahtumaan. Valitse siinä tapauksessa tapahtuma ja sarja, johon se kuuluu. Jos tapahtumassa on jo tulokset, voit jopa yhdistää reittisi tulokseen, jolloin voit rajata reittiä aloitus- ja lopetusajan perusteella. Parhaiten sopiva tulos valitaan yleensä automaattisesti.

  Normaalisti GPS-kello asetetaan GPS-satelliittien kellon perusteella. Jos reitin aikaa on kuitenkin muutettava, voit painaa Muuta aloitusaikaa -painiketta. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi silloin, jos olet juossut radan muulla ajankohdalla kuin Livelox-tapahtuman ajanjakso, johon haluat lisätä reitin. Päivitä aloitusaika tapahtuman aikaväleihin ja yhdistä sitten reitti tapahtumaan.

 5. Paina Tallenna -painiketta.
 6. Näkyviin tulee sivu, jossa näytetään reitin tiedot. Täältä voit siirtyä edelleen katsomaan sarjaa, johon reittisi lisättiin, tai vain reittiäsi, jos sitä ei ole yhdistetty tapahtumaan.

Piirrä reittisi käsin

Jos et ole tallentanut reittiäsi puhelimella tai GPS-kellolla, voit silti ladata sen Liveloxiin. Tällöin piirrät reitin hiiren avulla. Varmista, että olet kirjautunut sisään ja siirry sen sarjan katseluun, johon haluat lisätä reitin. Tapahtuma -otsikon oikealla puolella on valikkokuvake: . Napsauta siitä ja valitse Lisää reitti. Valitse henkilö, jonka reitin piirrät ja paina Piirrä reitti käsin -painiketta.