GPS-trackere for klubbens trenings- og konkurranseaktiviteter

Vil du løfte klubbens orienteringsteknikkopplæring? Med våre GPS-trackere får klubben din økt engasjement, bedre læringsmuligheter og større sikkerhet. Velg mellom å leie eller kjøpe.

Våre fleksible GPS-trackere av Teltonika TMT250-modellen har 44 x 43 x 20 millimeter og veier 40 gram. Batterilevetiden er 4-6 timer. Løperne bærer dem med seg under økten, f.eks. I bukselommen. En GPS-tracker sender kontinuerlig nåværende posisjon til Livelox, og du som leder / trener kan i sanntid se hvor løperne er i Liveloxs avspillingsvisning. Verdifull både i et lærings- og sikkerhetsperspektiv.

Under O-Ringen i Uppsala lånte vi trackere til deltakerne som ønsket det. Interessen var stor og ga oss bevis på at teknologien fungerte i en konkurranse.

Fordeler med GPS-trackere

 • orienteringsløp blir lettere å følge for både løpere, trenere og foreldre
 • treneren kan gi øyeblikkelig tilbakemelding på orienteringsteknikken
 • kontrollplukking - du vet at du kan begynne umiddelbart når den siste løperen har passert
 • om nødvendig kan du raskt rykke ut og finne bortkomne løpere
 • løpere kan bruke alarmknappen for å ringe om hjelp hvis de går seg vill
 • fungerer for både trening og konkurranse
 • enklere håndtering ved utlån sammenlignet med GPS-klokker

Mobilnettverk

GPS-trackerne bruker 2G-nettverket (GSM) for å sende stillingene til Livelox. De medfølgende dataabonnementene er ikke operatørbundet, noe som betyr at signalene sendes via operatøren som for øyeblikket tilbyr den beste dekningen. Abonnementet fungerer i Norge og i de fleste andre land i Europa. Merk at 2G-nettverket i Norge og mange andre europeiske land sannsynligvis vil bli faset ut ved utgangen av 2025/2026. Etter dette vil ikke enhetene fungere. De kan dessverre ikke oppgraderes. Vi ser etter en erstatningsmodell som kommuniserer over 4G-nettverket, men har ennå ikke funnet en som oppfyller kravene våre. Her er en planen for utfasing per land. Se kolonne 2G Status / Sunset Date.

Priser

 • Lei 6 måneder: 300 NOK/stk
 • Lei 1 år: 500 NOK/stk
 • Lei 2 år: 700 NOK/stk
 • Kjøp: 900 NOK/stk

Prisene vises med MVA og inkluderer

 • tracker
 • ladekabel
 • datatrafikk
 • SMS-sending til et hvilket som helst telefonnummer når alarmknappen trykkes

Porto er lagt til. Vi forbeholder oss retten til endelig salg.

Slik fungerer GPS-trackerne våre

På siden Live-sporing med Livelox GPS-trackere er det informasjon om hvordan sporingsenhetene fungerer. Der går vi også gjennom hvordan man kobler trackeren til deltakere og aktivitet i Livelox.

Bestilling

Du bestiller sporingsenheter i vår nettbutikk. Kontakt oss på info@livelox.com for å stille spørsmål om tilbudet.

Kjøp sporingsenheter

Spørsmål og svar

Hva om en tracker slutter å fungere?
Våre GPS-trackere har garanti mot produksjonsfeil til 2024. Batteriene har en begrenset garanti frem til november 2022. Hvis en tracker slutter å fungere, kan du kontakte oss så løser vi det. I løpet av mer enn ett år vi testet denne tracker-modellen, har vi funnet ut at enhetene er veldig sjokk- og fuktbestandige, og at batterilevetiden ikke har endret seg nevneverdig.

Hvordan lader jeg batteriet?
GPS-trackeren inneholder et innebygd oppladbart litium-ion-batteri på 800 mAh som er ladet med den medfølgende USB-kabelen. Når du lader flere trackere om gangen, anbefales en USB-lader med flere porter, for eksempel denne seks-ports laderen fra Kjell & Company.

Må jeg kjøpe SIM-kort eller dataabonnement?
Nei. SIM-kort og forhåndsbetalte dataabonnement er inkludert, både for leie og kjøp.

Følger det med en vest eller belte å ha trackeren i?
Nei. Trackeren er så liten at den kan plasseres i en bukselomme uten å bli lagt merke til. Forsikre deg om at lommen bare har glidelås! Ellers kan vi anbefale å kjøpe et slags enklere sportsbelte eller armbånd, for eksempel dette midjebeltet fra Kjell & Company.

Må vi sette opp kart og poster for en treningsøkt på forhånd?
For å delta i live-sporing, må selvfølgelig kart og poster være i Livelox før du trener. Men hvis du er fornøyd med den retrospektive analysen, går det fint an å legge ut alt etterpå.

Når og hvordan knyttes GPS-trackere til deltakere?
Hvis en GPS-tracker alltid brukes av samme person, kan forbindelsen opprettes i Livelox. Da vil ruter som blir spilt inn med den trackeren alltid kobles til den personen automatisk. Hvis GPS-trackere i stedet vandrer rundt mellom forskjellige mennesker, må kobling gjøres per aktivitet. Det kan gjøres før, under eller etter aktiviteten. Hver GPS-tracker har en kode på fire tegn. Denne koden er parret med en deltaker i en klasse under aktivitetens administrasjonssider i Livelox.

Kan jeg koble en GPS-tracker til en aktivitet som er lagt ut av en annen klubb enn min egen?
Ja, det er mulig å koble ruter fra GPS-trackere til alle aktiviteter uavhengig av arrangør.

Kan en og samme Livelox-arrangement inneholde ruter registrert med GPS-trackere og ruter registrert med GPS-klokker?
Ja, det går bra. Ruter kan registreres på flere måter i Livelox: med GPS-klokke, mobilapp eller GPS-tracker. Les mer om ruteinnspilling her.

Fungerer sporingsenhetene i utlandet?
Ja, de fungerer i alle land som har et 2G-nettverk. SIM-kortet er ikke operatørbundet, og det er ingen ekstra avgifter for bruk i utlandet. Sjekk hvilke land som har et aktivt 2G-nettverk og når de er planlagt å legges ned.

Hva skjer hvis mobildekningen er dårlig i området?
Trackeren velger automatisk den operatøren som tilbyr den beste forbindelsen i området. Hvis trackeren likevel havner i radioskyggen, buffres innspilte posisjoner i trackerens minne. De blir deretter sendt så snart kontakten med mobilnettet er gjenopprettet.