GPS-trackers för din klubbs tränings- och tävlingsverksamhet

Vill du få klubbens orienteringsteknikträningar att lyfta? Med våra GPS-trackers får din klubb ett ökat engagemang, bättre lärandemöjligheter och större trygghet. Välj mellan att hyra eller att köpa.

Våra smidiga GPS-trackers av modellen Teltonika TMT250 har måtten 44 x 43 x 20 millimeter och väger 40 gram. Batteritiden är 4-6 timmar. Löparna bär dem med sig under passet, t. ex. i byxfickan. En GPS-tracker skickar kontinuerligt aktuell position till Livelox och du kan som ledare/tränare i realtid se var löparna befinner sig i Livelox uppspelningsvy. Värdefullt både i ett lärande- och trygghetsperspektiv.

Under O-Ringen i Uppsala lånade vi ut trackers till de deltagare som så önskade. Intresset var stort och gav oss bevis för att tekniken fungerade i skarpt läge.

Fördelar med GPS-trackers

 • idrotten orientering blir lättare att följa för både löpare, tränare och föräldrar
 • tränaren kan ge omedelbar återkoppling om det orienteringstekniska genomförandet till löparna
 • effektivare kontrollinplockning - man vet kan påbörjas direkt när sista löpare har passerat
 • man kan vid behov snabbt rycka ut och hämta vilsna löpare
 • löpare kan använda larmknapp för att tillkalla hjälp om de kommit vilse
 • fungerar både för träning och tävling
 • enklare handhavande vid utlåning jämfört med GPS-klockor

Mobilnät

GPS-trackingenheterna använder 2G-nätet (GSM) för skicka positionerna till Livelox. De medföljande dataabonnemangen är inte operatörsbundna, vilket innebär att signalerna skickas via den operatör som för tillfället erbjuder bäst täckning. Abonnemangen fungerar i Sverige och i de allra flesta andra länderna i Europa. Notera att 2G-nätet i Sverige och många andra europeiska länder sannolikt kommer att fasas ut vid årsskiftet 2025/2026. Efter denna tidpunkt kommer enheterna inte att fungera. De kan tyvärr inte uppgraderas. Vi letar efter en ersättningsmodell som kommunicerar över 4G-nätet, men har ännu inte hittat någon som uppfyller våra krav. Här finns en bakgrund till utfasningen och tidplan land för land. Se kolumnen 2G Status / Sunset Date.

Priser

 • Hyra 6 månader: 300 SEK/st
 • Hyra 1 år: 500 SEK/st
 • Hyra 2 år: 700 SEK/st
 • Köp: 900 SEK/st

Priserna är inklusive moms och inkluderar

 • trackingenhet
 • USB-laddningskabel
 • datatrafik
 • SMS-utskick till valfria telefonnummer vid tryck på larmknapp

Porto tillkommer. Vi reserverar oss för slutförsäljning. Först till kvarn!

Så här fungerar våra GPS-trackers

På sidan Livetracking med Livelox GPS-trackers finns information om hur trackingenheterna fungerar. Där går vi även igenom hur du gör för att koppla tracker till deltagare och aktivitet i Livelox.

Beställning

Du beställer trackingenheter i vår webbshop. Kontakta oss på info@livelox.com för att ställa frågor om erbjudandet.

Köp trackingenheter

Frågor och svar

Vad händer om en tracker slutar fungera?
Våra GPS-trackers har garanti mot fabrikationsfel som sträcker sig till maj 2024. Batterierna har en begränsad garanti till november 2022. Skulle en tracker sluta fungera, hör av dig till oss så löser vi det. Under det dryga år vi testat denna trackermodell har vi konstaterat att enheterna är mycket stöt- och fukttåliga, och att batteritiden inte har förändrats nämnvärt.

Hur laddar jag batteriet?
GPS-trackern innehåller ett inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri på 800 mAh som laddas med den medföljande USB-kabeln. Vid laddning av flera trackers åt gången rekommenderas en USB-laddare med flera portar, till exempel denna sexportars laddare från Kjell & Company.

Behöver jag köpa till något SIM-kort eller dataabonnemang?
Nej. SIM-kort och förbetalt dataabonnemang ingår, både vid hyra och köp.

Följer det med någon väst eller bälte att bära trackern i?
Nej. Trackern är så liten att den kan placeras i en byxficka utan att det märks. Se till att fickan har dragkedja bara! Annars kan vi rekommendera att köpa till någon form av enklare sportbälte eller armband, till exempel detta midjebälte från Kjell & Company.

Behöver vi lägga upp karta och banor till en träning i förväg?
För att ta del av livetrackingen behöver förstås karta och banor finnas i Livelox innan träningen. Men nöjer ni er med efterhandsanalysen går det bra att lägga upp allt efteråt.

När och hur kopplars GPS-trackers till deltagare?
Om en GPS-tracker alltid används av samma person kan den kopplingen göras i Livelox. Då kommer rutter som spelas in med den trackern alltid kopplas till den personen med automatik. Om GPS-trackers i stället vandrar runt mellan olika personer behöver koppling ske per aktivitet. Det kan göras före, under eller efter aktiviteten. Varje GPS-tracker har en kod på fyra tecken. Den koden paras ihop med en deltagare i en klass under aktivitetens administrationssidor i Livelox.

Kan jag koppla en GPS-tracker till en aktivitet som lagts upp av en annan klubb än min egen?
Ja, det går att koppla rutter från GPS-trackers till alla aktiviteter oavsett arrangör.

Kan en och samma Livelox-aktivitet innehålla rutter som spelats in med GPS-trackers och rutter som spelats in med GPS-klockor?
Ja, det går bra. Rutter kan spelas in på flera sätt i Livelox: med GPS-klocka, mobilapp eller GPS-tracker. Läs mer om inspelning av rutter här.

Fungerar trackingenheterna utomlands?
Ja, de fungerar i alla länder som har ett 2G-nät. SIM-kortet är inte operatörsbundet och det tillkommer inte några extra avgifter för användning utomlands. Kontrollera vilka länder som har ett aktivt 2G-nät samt när näten stängs ner.

Vad händer om mobiltäckningen är dålig i området?
Trackern väljer automatiskt den operatör som erbjuder den bästa uppkopplingen i området. Om trackern trots det hamnar i radioskugga buffras inspelade positioner i trackerns minne. De skickas sedan så fort kontakt med mobilnätet återetableras.