Tietoja Liveloxista

Livelox on suunnistuksen analysointityökalu. Palvelun tarjoaa norjalainen Livelox AS. Ajatuksena on, että sen avulla on helppo visualisoida GPS-reittejä ja reitinvalintoja kartalla. On hauskaa nähdä, kuinka olet edennyt metsässä, mutta olemme nykyään liian laiskoja skannaamaan karttoja tai lataamaan tiedostoja. Liveloxin avulla hallinnollinen osa on automatisoitu sinulle, joten voit keskittyä reitin analysointiin, sekä harjoittelua että kilpailuja varten. No, se kuulostaa hyvältä? Mutta miten se toimii?

Reitit

Reitit voidaan ladata muutamalla eri tavalla. Helpoin tapa on ladata sovellus älypuhelimeesi, jonka otat mukaasi suunnistuksen ajaksi. Kirjaudu sisään sovellukseen ja paina "Tallenna". Kun olet palannut, reittisi löytyy valmiina Liveloxista. On myös mahdollista käyttää GPS-kelloa, jolloin reitin sisältävä tiedosto tulee ladata Liveloxiin. Tiedosto voidaan myös hakea automaattisesti verkkopalveluista, kuten Strava, Garmin Connect tai Polar Flow. Jos et ole käyttänyt GPS-kelloa, voit piirtää reitin myös käsin. Reittien tallentaminen ja lataaminen on täysin ilmaista.

Lue lisää reittien tallentamisesta ja lataamisesta.

Lue lisää siitä, miten voit tarkastella omia ja muiden reittejä.

Kirjautuminen

Sinun on oltava kirjautuneena sisään, jotta voit osallistujana ladata reittejä GPS-kellosta tai järjestäjänä ladata karttoja ja ratoja. Sinun ei tarvitse kirjautua sisään, jotta näet ladatut reitit.

Jos sinulla on tili Ruotsin, Norjan tai Austarlian Eventorissa, käytä näitä kirjautumistietoja myös Liveloxissa. Muussa tapauksessa luo tili suoraan Liveloxissa.

Tapahtumat ja sarjat

Kilpailut ja harjoitukset ovat tapahtumia Liveloxissa. Kilpailut ja sarjat Ruotsissa, Norjassa ja Australiassa voidaan tuoda suoraan Eventorista, mutta tapahtumat voidaan luoda suoraan myös Liveloxissa. Tämä voidaan tehdä etukäteen tai vasta tapahtuman jälkeen, ja se on sinulle täysin ilmaista tapahtumajärjestäjänä. Jos tapahtuma on kytketty Eventoriin, tapahtuman sarjat, lähtölistat ja tulosluettelot kopioidaan automaattisesti Liveloxiin ja yhdistetään reittejä lisänneisiin osallistujiin.

Lue lisää tapahtumien ja sarjojen luomisesta.

Kartat

Kartat ovat tietystikin pakollisia. Livelox voi käyttää kahden tyyppisiä karttoja:

  • Kartat Ruotsin suunnistusliiton Omaps -karttapalvelusta.
  • Suoraan Liveloxiin ladatut kartat

Omaps kartat

Kartan omistajat, kuten suunnistusseurat ja karttaorganisaatiot tallentavat kartat Omapsiin. Karttojen on oltava georeferoituja, mikä tarkoittaa, että kartan kulmien pituus- ja leveysaste on tiedettävä. Suurin osa tämän päivän kartoista on georeferoitu. Jos karttaa ei ole jo georeferoitu, se voidaan tehdä yksinkertaisesti sovittamalla kartta satelliittikuvaan. Kun kartta on ladattu Omapsiin, sitä voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen Liveloxissa. Jos samalla kartalla on usein tapahtumia, esimerkiksi seuratalon ympäristössä, karttaa ei tarvitse ladata uudestaan ja uudestaan. Sinun on ladattava kartta vain kerran. Jos alueesta ei ole karttaa, taustakuvana käytetään satelliittikuvaa.

Livelox kartat

Jos karttaa käytetään vain yhteen tapahtumaan Liveloxissa, se voidaan ladata suoraan Liveloxiin. Tämä on suositeltavaa myös silloin, jos karttaa on muokattu jollakin tavalla, esimerkiksi käyräkartta tai käytäväkartta, jolloin ei ole mitään syytä ladata sitä Omapsiin. Tämän tyyppiset kartat on kuitenkin myös georeferoitava, mikä voidaan tehdä helposti sovittamalla se satelliittikarttaan aivan kuten Omapsissa.

Lue lisää karttojen käsittelystä.

Radat

Radat voidaan lukea OCADista, PurplePenistä, Condesista tai muusta ratamestariohjelmasta. Livelox tukee myös rastiympyröiden ja rastiväliviivojen leikkauksia sekä muita kartalle sijoitettuja merkintöjä.

Lue lisää radan lataamisesta.

Maksaako se mitään?

Reittien tallentaminen ja lataaminen on ilmaista, samaten yhden reitin kerrallaan tarkastelu sekä karttojen ja ratojen lataus. Jos haluat verrata useita reittejä samanaikaisesti, sinun on ostettava tilaus. Tilauksia on kahdenlaisia: seuratilaukset ja henkilökohtaiset tilaukset. Seuratilaukset antavat kaikille seuran jäsenille pääsyn kaikkiin reitteihin kaikissa seuran järjestämissä harjoituksissa. Jos haluat nähdä kilpailujen reitit piiritasolla tai korkeammalla, sinulla on oltava henkilökohtainen tilaus.

Vuosittaisen seuratilauksen hinta on 500 SEK plus 20 SEK jokaisesta jäsenestä, joka on suorittanut vähintään yhden kilpailun edellisen vuoden aikana. Henkilökohtaisen tilauksen hinta on 499 SEK. Tilaus kattaa yhden vuoden maksupäivästä ja antaa pääsyn kaikkiin tapahtumiin kyseisen ajanjakson aikana, tapahtuman päivämäärästä riippumatta.

Huomaa! Tarjoamme vuoden 2020 aikana, ja ainakin vuoden 2021 alussa ilmaisen pääsyn useiden reittien vertailuun tapahtumissa, jotka järjestetään Ruotsin, Norjan ja Australian ulkopuolella.

Tapahtumien järjestäjille karttojen ja ratojen lataus on ilmaista.

Lue lisää tilauksista.

Onko sinulla kysymyksiä?

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää Liveloxista tai jos olet kohdannut ongelmia Liveloxin käytössä. Yhteystietomme löytyy täältä.

Lisää tietoa

Koppling till Eventor inaktiverad under helgen
Svenska Orienteringsförbundets IT-system Eventor dras med driftproblem. I syfte att lokalisera problemet har man valt att stänga av kopplingen till Livelox under hela helgen. Det innebär att du som Livelox-användare kan uppleva problem med inloggning och automatisk koppling av rutt till aktivitet, samt få felmeddelanden vid administration av aktiviteter.

Vi ber om ursäkt för denna situation, som tyvärr ligger helt utanför vår kontroll. Läs mer hos SOFT.