Frågor och svar

På den här sidan ger vi svar på några av de vanligaste frågorna om Livelox. Om din fråga saknas, kontakta oss.

 • Jag kan inte logga in med mitt Eventor-konto på Livelox, men det fungerar att logga in på Eventor. Vad ska jag göra?
  Se till att du använder Eventor Sverige som inloggningssystem när du loggar in med ditt användarnamn (som är ditt personnummer om du har ett sådant) och lösenord. Om det inte fungerar kan du logga in via Eventor och därifrån ta dig vidare till Livelox i inloggat läge. Väl inloggad på Eventor klickar du på "3x3-ikonen" uppe till höger. I menyn som då visas klickar du på Livelox-ikonen.
 • När jag spelar upp rutter på min iPhone/iPad så syns inte kartan. Det visas bara en vit bakgrund under banpåtrycket och rutten. Vad gör jag för fel?
  iPhone och iPad har en begränsning på hur stora bilder som får visas i webbläsaren. Begränsningen varierar beroende på modell. Om inte kartan visas hänvisar vi till uppspelning av rutterna på en annan plattform än iPhone/iPad. Du kan också kontakta arrangören och be om en lägre upplösning, men tänk på att kvaliteten då riskerar att försämras för andra användare.
 • Går det att simulera en gemensam start från en viss kontroll på banan?
  Ja. Håll ner Control-knappen på tangentbordet och klicka på önskad kontroll så startar uppspelningen därifrån.
 • Kan man ändra storlek på pilarna och längd på svansarna som visas i uppspelningen?
  Ja. Till höger bredvid kartan finns det en tunn kant som det går att expandera för att ändra egenskaper för uppspelningen. Det går också att klicka på kugghjulsikonen uppe till höger.
 • Hur kopplar jag min aktivitet till en klass?
  Det går att göra på två olika sätt, antingen via appen eller via webbsidan. Via appen så går du till fliken Aktiviteter och trycker sedan på prickarna till höger på den aktivitet som skall ändras. Sedan väljer du ”Ändra klass” och väljer tävling och klass och trycker på OK. Via webben går du till ”Mina aktiviteter”, klickar på de tre prickarna till höger om det pass du vill ändra och väljer sedan ”Redigera”. Längst ned på sidan kan du sedan koppla passet till tävling och klass. Klicka sedan ”Spara”.
 • Jag kan se hur jag har sprungit, men fel bana visas. Hur åtgärdar jag det?
  Om fel bana visas så har du inte kopplat ditt pass till rätt klass. Se fråga "Hur kopplar jag min aktivitet till en klass?".
 • När jag laddar upp rutter och kopplar dem till en aktivitet så syns inte rutten i uppspelningsläget. Däremot så syns den i förhandsgranskningsläget. Vad gör jag för fel?
  Det kan bero på flera saker, men mest troligt är att det är fel tidsstämplar i den uppladdade filen. Du kan justera starttiden på inspelningen på uppladdningssidan.
 • Jag får ett felmeddelande när jag försöker välja klass när jag ska spela in via appen, vad ska jag göra?
  Om det inte går att välja klass kan du ha en dålig datauppkoppling eller så är det hög belastning på mobilnätet för tillfället. Då kan du spela in utan att välja klass och sedan välja den i efterhand, se fråga "Hur kopplar jag min aktivitet till en klass?".
 • Min rutt ligger snett på kartan under delar av loppet. Vad kan det bero på?
  Det är svårt att peka ut en enskild felkälla för sneda rutter. Kartan kan innehålla skevheter och/eller vara undermåligt georefererad. Den vanligaste orsaken är dock att positionsbestämning med GPS inte är helt exakt i skogsterräng i och med att siktlinjen mot satelliterna inte är fri, vilket kan leda till signalstudsar och sämre precision. Ett tips är att låta GPS-mottagaren ligga stilla ett par minuter med fri sikt mot himlen innan inspelningen startar för att få en god positionsbestämning.
 • Jag har problem att se banpåtrycket när jag spelar upp lopp och när jag administrerar aktiviteter. Jag använder Internet Explorer 11. Vad kan vara fel?
  Internet Explorer 11 har en bugg vid visning av SVG-filer, som används för banpåtrycksfiler i Livelox. Vid vissa tillfällen laddas inte SVG-filen in korrekt. För att komma runt problemet, använd en annan webbläsare eller installera den här uppdateringen från Microsoft. I förhandsgranskningsläget vid administration av aktiviteter, välj en annan bana och sedan den önskade banan igen.